Drummen: Het leukste om te doen

Drummen is simpelweg het leukste om te doen. Van alle instrumenten ter wereld ben jij op een pagina terecht gekomen die over drummen gaat. Dat is al stap 1 op weg naar het worden van een vaardige drummer. Maar waarom steeds meer mensen aan het drummen moeten gaan lees je hier.

Waarom drummen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Drummen is leuk! Het maakt niet uit of je thuis met muziek meespeelt, met een bandje in een garage aan het rommelen bent of dat je je brood verdient met drummen. Plezier in het drummen is het belangrijkste wat er is. Ik vind plezier belangrijker dan dat je heel snel kunt spelen of dat je een solo van 20 minuten kan spelen. Houd dit dus altijd in je achterhoofd.

Natuurlijk zijn andere instrumenten ook leuk om te bespelen, maar iets in jou en mij heeft gekozen om te gaan voor het drumstel. De reden zal voor jou wellicht verschillen van die van mij, maar we streven dezelfde passie na, namelijk muziek maken op het drumstel. En of je nu jazz of metal wilt spelen maakt daarbij niet uit.

Bands zijn altijd op zoek naar drummers

Nog een reden waarom het drumstel zo’n goed instrument is. Ik ben er van overtuigd dat iedereen die begint met drummen uiteindelijk in een band wilt spelen (zo niet, ik raad het je aan!). Gelukkig ben je geen gitarist, want daar is een overschot van. Bands zijn wel vaak op zoek naar drummers en bassisten.  Op facebook en twitter worden dagelijks oproepen gedaan door bands die op zoek zijn naar een drummer of bassist. Lucky you zou ik zeggen.

Jij bent de basis

en maakt de beats. Let maar eens bij een concert op alle mensen die dansen. Iedereen danst op het ritme dat de drummer aanslaat. Jouw drumwerk stuurt dus het publiek. Jij brengt de structuur aan in de nummers die de hele band speelt.

Ik ben benieuwd waarom jij bent begonnen met drums (of wilt gaan beginnen). Laat mij weten waarom in de reacties hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen