5 handige Apps voor Drummers en Muzikanten
03 augustus 2019 

5 handige Apps voor Drummers en Muzikanten

Apps beheren ons dagelijks leven. De appmarkt groeit exponentieel en ook op het gebied van muziek komen er steeds meer bruikbare apps. Dat was enkele jaren geleden anders, toen er op het gebied van muziek nauwelijks iets bruikbaars te vinden was. Om het je makkelijk te maken zet ik hier enkele toffe apps op een rijtje. De volgorde is willekeurig.

#1 Drum Kit

Met deze app beschik je als het ware over je eigen virtuele drumstel. Toffe features:

  • Ziet er gelikt uit
  • Meerdere kits beschikbaar, dus je kunt diverse sounds uitproberen
  • Je kunt je eigen audio importeren en daarmee meespelen. Experimenteren maar!
  • Je kunt je zelfgemaakte tracks opslaan, afspelen en loopen. Dat is vooral handig voor als je ook andere instrumenten speelt en je begeleiding van een drumtrack nodig hebt.

Verkrijgbaar voor Android en iOS

Je kunt de app hier voor Android downloaden.

#2 GarageBand

Apple-gebruikers zullen deze app waarschijnlijk wel kennen van hun MacBook of iMac. GarageBand voor smartphones is een versimpelde versie hiervan, maar je kunt er best aardig wat mee rondspelen. Je beschikt namelijk over een leuke Sound-bibliotheek, diverse presets, een drummodule en allerlei mogelijkheden om je muziek te bewerken. GarageBand is gratis te downloaden voor iOS.

#3 Walk Band

Met deze app heb je helemaal geen bandleden meer nodig! Met de app beschik je over tal van instrumenten, zoals drums, piano, gitaar en bass. Je kunt dus je eigen muziek samenstellen terwijl je in de bus zit, op het vliegveld wacht of lekker op de bank hangt. Walk Band is gratis te downloaden voor Android.

#4 Metronome Beats

Een metronoom is eigenlijk onmisbaar voor een muzikant. Door met een metronoom te oefenen, verbeter je je interne gevoel voor timing aanzienlijk. Er zijn op de appmarkt talloze metronoom-apps verkrijgbaar, maar deze Metronome Beats-app ziet er erg strak uit en is zeer gebruiksvriendelijk. De app is gratis te downloaden, maar er is ook een Pro Version verkrijgbaar voor € 3,99. Met de gratis versie kom je echter al een heel eind.

#5 Easy Voice Recorder

Deze app is erg makkelijk in het gebruik. Je kunt er in principe muziek mee opnemen, maar de microfoon van je telefoon of tablet is natuurlijk redelijk beperkt. Een opnameapp gebruik ik dan ook alleen om ideetjes op te nemen, zodat ik ze niet vergeet. Je kent het waarschijnlijk wel: je ligt in bed en je hebt een briljant idee. De volgende morgen wil je je herinneren wat dat idee was, maar je bent het vergeten. Daarom neem ik dus ideetjes op met zo’n app.

Over de schrijver
Reactie plaatsen