Drumcomputer

Een drumcomputer is simpelweg een apparaat waarmee je drums kunt programmeren. Op een drumcomputer kun je de beat, het tempo en de sound zelf instellen. Vervolgens kun je de ingestelde beat afspelen, 'loopen' en opnemen.

Verschillende drumcomputers

Drumcomputers zijn er in vele varianten. De een is logischerwijs veel uitgebreider en duurder dan de ander. Op de meest simpele drumcomputer kun je simpelweg een drumbeat en het tempo instellen. Dit soort drumcomputers kun je zelfs als app downloaden. Zo kun je een idee krijgen wat je met een drumcomputer kunt doen.

Op de meer uitgebreide varianten kun je meerdere beats instellen en opslaan op diverse kanalen. Op bijgeleverde software kun je de sounds en samples zelf maken, bewerken en inladen. Je kunt zelfs een heel lied instellen op de drumcomputer.

drumcomputer

Die speel je vervolgens af en je kunt met je eigen muziek meespelen. Ook kun je tijdens het afspelen diverse effecten sterker of zwakker maken. Draai bijvoorbeeld de bass helemaal uit, of draai de delay helemaal open. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Ook bestaan er drumcomputers die je als effectpedaal kunt inzetten. Hetzelfde eigenlijk als bij een gitarist. Een gitarist heeft vaak een hele lading effectpedalen die hij in kan drukken en zo aan kan zetten. Een drumcomputer kan ook als effectpedaal dienen. Je drukt hem in met je voet en je sound verandert totaal. Vooral voor live-optredens kan dit een gaaf effect geven. drum effect pedaal

Voor de rest geldt voor effectpedalen en drumcomputers dat jouw creativiteit op de proef wordt gesteld. Je kunt natuurlijk een simpele beat inladen en afspelen, maar je kunt ook een geheel onherkenbaar instrument 'creëeren door het geluid helemaal te vervormen. De mogelijkheden zijn, zeker met de duurdere en uitgebreidere drumcomputers, werkelijk oneindig. Mocht je verder willen kijken?

Hier vind je verschillende drumcomputers, van goedkoop tot duur. Je kunt ook via youtube diverse demonstratie videos bekijken om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Zoek simpelweg op internet naar een bepaald model en voer deze naam vervolgens op youtube in.

Om een idee te krijgen:

Reactie plaatsen