7 beste drum cadeautjes voor onder de kerstboom
02 december 2017 

7 beste drum cadeautjes voor onder de kerstboom

December 2017 is alweer begonnen en daarom is het weer tijd voor de verlanglijstjes voor kerst. En jij als drummer wilt natuurlijk je drumset uitbreiden. Om die reden geef ik je enkele tips voor op je verlanglijstje, zonder de kerstman heel erg op kosten te jagen.

Lichtstrip (€ 30,-)

Lichtstrip

Deze lichtstrip kun je om je toms en/of om je bassdrum binden. Dat geeft in een donkere ruimte een heel gaaf effect! Deze lichtstrips zijn vaak in meerdere kleuren en zelfs verschillende patronen instelbaar. Zeker tijdens live optredens geeft dit extra sfeer aan je optreden.

Drummat (vanaf € 70,-)

drummat

Als je drumstel op een gladde ondergrond staat, wil het nog wel eens gebeuren dat je drumstel gaat schuiven. Dat is natuurlijk heel irritant en daarom is deze anti-slipmat een ideaal cadeau om op je verlanglijst te zetten. Je kunt de poten van de bassdrum namelijk uitdraaien, waardoor er een scherpe punt uit komt. Deze punt prik je in feite in de anti-slipmat en de boel schuift niet meer :)

Muzieksoftware (prijs verschilt sterk)

Muziek Software

Met muzieksoftware kun je in feite in je eentje complete nummers samenstellen. De geïnstalleerde samples klinken heel professioneel en je  kunt zelfs je eigen opnames toevoegen, bewerken en masteren. Zoals de naam van deze software al zegt: je hebt je eigen band in een box. Natuurlijk is deze software slechts een voorbeeld van de vele beschikbare programma’s. De prijs verschilt daarom ook heel erg. Vanaf zo’n 100 euro heb je een muziekprogramma, maar er zijn ook programma’s van vele honderden euro’s beschikbaar.

Tip: Let er op of het programma geschikt is voor jouw besturingssysteem (Windows, Mac) en of het programma gebruiksvriendelijk is. Vaak zijn de hele dure pakketten voor echte professionals en dus heel gecompliceerd met ontelbaar veel opties. Wil jij gewoon lekker met muziek spelen en testen, dan adviseer ik je om voor een goedkopere versie te gaan.

Lichtgevende drumstokken (€ 20,-)

lightsticks

Functioneel? nee. Gaaf? JA! Deze lichtgevende stokken moet je natuurlijk gebruiken in een donkere ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. En voor de Star Wars liefhebbers onder ons: Je kunt nu dus drums spelen met lightsabers!

Pimp je drumvel

remo-tattoo-skin

Natuurlijk is dit, net als de lichtgevende stokken, totaal niet functioneel. Met andere woorden, het maakt je geen betere drummer. Wel ziet het er natuurlijk ontzettend gaaf uit om je drumvellen te pimpen. Dit is slechts een voorbeeld van de vele drumvellen die beschikbaar zijn. Je kunt bij sommige speciaalzaken zelfs je eigen ontwerp op een vel laten drukken. Je hebt gewoon de kwaliteit van een ‘normaal’ vel, maar dan met een mooie look.

Stickbag (€ 22,-)

Meinl Stickbag

Eigenlijk is een goede stickbag onmisbaar voor elke drummer die optreedt. Hoe goed je ook kunt drummen, het kan altijd gebeuren dat je tijdens het optreden een drumstok verliest. Tijdens een nummer is er dan natuurlijk geen tijd om op te staan en je drumstok te zoeken. Je wilt zo snel mogelijk een nieuwe stok hebben en daarom is de stickbag zo handig. Je hangt deze namelijk op een makkelijk bereikbare plek (floortom) en hebt op die manier heel snel een nieuwe stok tot je beschikking.

Oefenpad (€ 20,-)

Meinl Oefenpad

Tot slot mag een oefenpad niet ontbreken in het arsenaal van een drummer. Je kunt niet overal je drumstel mee naartoe nemen, maar een oefenpad natuurlijk wel! Altijd makkelijk als je bijvoorbeeld op het vliegveld of waar dan ook moet wachten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen