Bassdrum oefenen

Bassdrum oefenen klinkt wellicht nog wat vaag, want met praktisch alles in drummen gebruik je ook je bassdrum, toch? Dat klopt. Maar deze oefening draait volledig om het oefenen van je bassdrum. Of beter gezegd, van je bassdrumvoet. Voor de meeste mensen zal dit de rechtervoet zijn. Als je een paar oefeningen speelt, dan zul je nog niet merken dat je bassdrumspier niet getraind is, maar stel je voor dat je een langere tijd speelt (bijvoorbeeld als je een gig van een uur speelt. Dan ga je echt wel merken of je getraind bent of niet. Vandaar dat ik een uitstekende oefening voor je heb waarmee je die spier traint.

Je zult in het begin best kramp krijgen. Probeer eventjes door die eerste kramp heen te spelen (maar niet te lang). Daarmee train je namelijk die spier. Na enkele weken zul je duidelijk merken dat je de oefening op hetzelfde tempo langer volhoudt. Kies zelf je begintempo uit en als extra tip: oefen met clicktrack.

Over de schrijver
Bert Kompier
Door

Bert Kompier

op 24 Mar 2019

Gm... ik doe die oefening met me linker voet elke dag , merkte idd kramp gaat al stukke beter , nu bezig met een dubbele klopper oefenen oefenen strak werk gaat steeds beter

Reactie plaatsen