Mike Portnoy

Mike-Portnoy

Mike Portnoy is een Amerikaanse drummer die zijn bekendheid vooral heeft gekregen als oprichter en drummer van progrock/metal band Dream Theater.

in 2010 wilde Portnoy een pauze met de band, maar de rest van de band zag dit niet zitten. Portnoy besloot toen de band te verlaten. De audities voor de nieuwe drummer waren vervolgens een groot event in de progrock en metalscene. Ik heb onderaan deze pagina links geplaatst naar de Youtube-videos van de audities.

Waar speelt Portnoy nu?

Mike speelt momenteel in diverse bands/projecten. De bekendste zijn Transatlantic, The Winery Dogs en Liquid Tension Experiment. Ook speelt hij vaak bij de Neal Morse Band.

Een ander bekend 'project' waaraan Portnoy heeft meegewerkt is bij Avenged Sevenfold. Nadat 'The Rev', de originele drummer van Avenged Sevenfold, in 2009 overleed, werd Mike in 2010 gevraagd om een album met de band op te nemen. Portnoy was het grote voorbeeld voor The Rev en dus vonden zowel de band als Mike het een mooi eerbetoon aan de overleden drummer.

Mike's gear

Hij speelt op TAMA drumstellen, sabian bekkens en vellen van remo. Zijn pedalen zijn van het merk DW. Hij beperkt zich echter niet tot slechts 1 drumkit. Voor elk album bij Dream Theater heeft hij een ander drumstel gebruikt. De drumstellen hebben bijnamen waarin het woord 'monster' voorkomt, aangevuld met de kleur van het drumstel. Zo heeft elk album een eigen drumsound.

Bij bekkenmerk Sabian heeft Mike zelfs een eigen kleine lijn, genaamd MAX Signature Cymbals. Deze lijn is vernoemd naar zijn zoon Max, die tegenwoordig ook flink kan drummen.

 

 

Dream Theater drummer audities

 

Reactie plaatsen