Tips bij drummen in de warmte

Drummen in de warmte is niet altijd even plezierig. Drummen is leuk, maar als het kwik boven de 25 graden komt is het al gauw afzien op je zolderkamer. Natuurlijk lig je liever op het strand, of duik je in het zwembad bij jou in de buurt en dat is begrijpelijk. Toch wil ik je hier enkele tips geven om het drummen met hoge temperaturen alsnog draaglijk te maken/houden.

Koop een ventilator

Dit ligt natuurlijk een beetje voor de hand, maar een ventilator is een goedkope oplossing om de hitte een beetje uit de buurt te houden. Zet ‘m naast je drumstel op een plateau en je kunt de zweetexplosie redelijk voorkomen. Wist je trouwens dat sommige (professionele) drummers een ventilator gebruiken tijdens optredens? In een zaal of op een zomerfestival kan de temperatuur al snel oplopen. Een ventilator is dan wel zo prettig. Het voorkomt ook zweethanden (en dus wegglippende drumstokken).

Airconditioning

Ja, de wat duurdere optie is natuurlijk investeren in een (kleine) airco. Je kunt op deze manier zelf de temperatuur regelen en het werkt lekker verkoelend. Pas wel op dat je geen kou vat ;). Mocht je je drumstel op je slaapkamer hebben staan, dan is een airco sowieso het overwegen waard. Naast verkoeling tijdens het drummen is een airco ook ideaal om je slaapkamer wat af te koelen voordat je gaat slapen in de sauna.

Drink genoeg!

De belangrijkste tip die ik je kan geven is: Blijf genoeg drinken! Op hete zomerdagen verlies je ongemerkt een hoop vocht. Zeker als je (intensief) gaat drummen is het belangrijk dat je je lichaam goed blijft hydrateren. En ook hier geldt: deze tip is niet alleen voor tijdens het drummen. Genoeg drinken is zo belangrijk voor je gezondheid in het algemeen. Dus… Hydrate your life :)

Water drinken

Hou je huis koel

Voorkomen is beter dan genezen. Probeer daarom de zon zoveel mogelijk buiten te houden. Sluit bijvoorbeeld je gordijnen, of laat het zonnescherm zakken. ’s Avonds kun je je huis weer meer ventileren door ramen open te zetten, maar probeer de zon overdag zoveel mogelijk buiten te houden.

Koude washand

Heel simpel. Haal af en toe eens een koude washand over je gezicht of plens koud water in je gezicht. Dit werkt heerlijk verfrissend. Ook je handen en polsen onder koud water houden zal direct verfrissend aanvoelen.

water-handen-gezicht-wassen

Kleding

Natuurlijk draag je in de zomer al lichte en luchtige kleding, maar toch wil ik je deze tip niet onthouden. draag een simpele tanktop en een luchtige sportbroek of zwembroek. Dan kun je na het oefenen direct naar het zwembad fietsen. Vergeet je zonnebrand en zonnebril niet.

Oefen in de ochtend

Mochten je buren het toelaten, probeer dan in de zomer zoveel mogelijk ’s ochtends te oefenen. Dan is je kamer nog geen broeikas en is het nog redelijk uit te houden om te oefenen.

Neem ook gewoon je pauze

Hoe leuk je het drummen ook vindt…Ga af en toe ook gewoon naar het strand of zwembad met je vrienden. Geniet lekker van de warmte die de zomer ons brengt en neem die duik! Er komt gauw genoeg weer een regenachtige dag waarop je uren kunt drummen. Zeker in ons kleine kikkerlandje.

zwembad

Over de schrijver
Reactie plaatsen