8 Heerlijke drumvideo's om van te smullen
12 januari 2017 

8 Heerlijke drumvideo's om van te smullen

Even geen theorie of oefeningen. In deze blog heb ik 8 video’s voor je waar je zeker weten van zal genieten. Dus pak je popcorn erbij en geniet van de video’s

1. Thomas Lang

De titel van dit filmpje is wellicht wat subjectief, want naar mijn mening is er niet 1 beste drummer of 1 beste drumsolo in de wereld. Wel is dit een van de meest bekeken drum solo’s op Youtube. Thomas Lang speelt met een ongekende snelheid en controle en is met zijn voeten bijna net zo snel als met zijn handen.

2. Mike Terrana

Mike Terrana is een minder bekende drummer. Desalniettemin is deze solo ontzettend gaaf om te luisteren, maar vooral ook om te kijken. Na bijna elke slag tovert hij met zijn drumstokken. Kijk en luister :)

3. Solo uit de film ‘Whiplash’

Dé film die jij als drummer moet kijken. De strenge leraar drijft zijn leerlingen tot waanzin, totdat de hoofdpersoon besluit het heft in eigen hand te nemen en de solo van zijn leven speelt.

4. Guitar Center Drum Off (Aric Improta)

Op het internet zijn vele filmpjes te zien van drummers tijdens de ‘guitar center drum-off’, maar deze is wel erg speciaal. Aric Improta springt letterlijk in het rond tijdens zijn drumsolo en je hoort vaak mensen zeggen dat ze hun energie in drummen kwijt kunnen. Nou, dat geldt zéker voor Aric.

5. Will Ferrell and Chad Smith drum-off

Een van de mafste acteurs samen met een van de bekendste drummers van de wereld. Ze dagen elkaar op hilarische wijze uit en proberen elkaar ‘weg te spelen’. Natuurlijk is duidelijk te horen dat Chad veel beter kan drummen, maar dat maakt het filmpje niet minder grappig. Er zit trouwens een leuke verrassing in het filmpje ;)

6. Drummer at the wrong gig

De heren spelen ‘sharp dressed man’ van ZZ top. Een eenvoudig nummer om te drummen, maar deze meneer weet er een waar spektakel van te maken en trekt alle aandacht naar zich toe. Hij haalt werkelijk de gekste acties uit. Misschien de vader van Aric Improta?

7. Top Secret drum corps

In dit filmpje een totaal andere orde van drummen. De discipline waarmee deze wereldberoemde groep speelt is absoluut ongekend. Ze zijn zo goed op elkaar afgestemd en zo goed getraind dat je bijna gaat denken dat het robots zijn.

8. Gavin Harrison

Als laatste filmpje in deze blog wil ik jullie Gavin Harrison laten zien. De snare klinkt fenomenaal, alhoewel dit altijd een kwestie van smaak blijft. De drummer van o.a. Porcupine Tree speelt hier een behoorlijk aantal hele vette breaks waar je hoogstwaarschijnlijk veel van kan leren en veel inspiratie uit kan halen.

En natuurlijk zijn er honderden leuke video’s te vinden op het internet. Ik heb slechts een selectie gemaakt van bekende filmpjes die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen