8 redenen om te beginnen met drummen
10 juli 2017 

8 redenen om te beginnen met drummen

Twijfels? Dit is waarom je moet beginnen met drummen!

1. het is een leuke hobby

Heerlijk tijdverdrijf. Je leert een instrument bespelen in plaats van uren televisie kijken.

2. Het geeft een kick

Naast dat het leuk tijdverdrijf is, geeft drummen ook een waanzinnige kick! Geef toe, drummen is het stoerste en meest explosieve instrument om te bespelen.

3. Je kunt je energie erin kwijt

Drummen is net topsport. Je kunt jezelf totaal moe spelen met een intensieve drumsessie. Zweten gegarandeerd! Let wel even op de buurtjes als je van plan bent de dakpannen van het dak te spelen. Meer tips over het voorkomen van geluidsoverlast kun je in deze blog vinden.

4. Het is sexy!

Eerlijk is eerlijk, als anderen zien wat jij kunt op een drumstel zullen ze versteld staan. En drums klinken al gauw indrukwekkend.

5. Iedereen kan leren drummen

Werkelijk iedereen kan leren drummen. Natuurlijk kost het tijd als je echt goed wilt worden, maar je hebt geen speciale gave nodig om te leren drummen. Zelfs al heb je totaal geen ritmegevoel, dit ga je absoluut leren.

6. Weer eens wat anders

Het is weer eens wat anders dan 3 uur Call of Duty spelen op de PlayStation. Kom achter dat scherm vandaan en pak die drumstokken op 🙂

7. Het is verslavend op een goede manier

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je niet meer achter het drumstel vandaan komen. Het werkt verslavend op een goede manier. Muziek maken is toch prachtig?

8. Je kunt in een band spelen

Altijd al je idolen na willen spelen met andere muzikanten? Of je eigen nummers maken? Als je leert drummen kun je je aansluiten bij een band of zelf een band beginnen. En het mooie is, er is altijd vraag naar drummers (in tegenstelling tot gitaristen).

Overtuigd? Lees voordat je direct naar de muziekwinkel loopt om een drumstel te kopen eerst even DEZE TIPS.

Over de schrijver
Reactie plaatsen