Drumles voor gevorderden
Thomas Goudswaard
Drumles voor gevorderden
02/14/2018
1 min
4

Hi-Hat Drumbreak

02/14/2018
1 min
4

Leren drummen is natuurlijk vooral een kwestie van zien, horen en proberen na te spelen. Ik wil je daarom meer video’s laten zien en vandaar dat ik hier een gave break voor je heb! De beat die je voorafgaand aan de break speelt mag je helemaal zelf verzinnen. Het gaat hier namelijk om de break. Dit is een van de vele breaks uit het membership van drummenonline.

Als je al eerder video’s van me hebt gezien, dan weet je dat ik beats en breaks graag in blokjes opdeel. Dat doe ik ook in deze video. Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar het helpt je zo goed om het overzicht over de break te houden. De hele break kun je opdelen in 4 blokjes met 16en.

Blok 1

Het eerste blokje begin je met een Crash, gevolgd door 1/16 rust. De laatste twee noten van het eerste blokje zijn twee keer 1/16 op de snare.

Blok 2

Blokje twee bestaat ook weer uit vier zestiende noten. Je speelt echter alleen de tweede en de derde noot op de snaredrum. De eerste en vierde noot van dit blokje zijn namelijk Rust.

Blok 3

De laatste twee blokken zijn vrij simpel. Het derde blokje begint met 1/16 rust, gevolgd door drie keer 1/16 op de snaredrum. Let erop dat je de eerste van de drie snaredrums hier met links begint, zodat je in het vierde blokje goed uitkomt.

Blok 4

Dit is het makkelijkste blokje. Je krijgt namelijk twee keer 1/16 op de hoge tom en twee keer 1/16 op de lage tom.

Valt eigenlijk best mee toch? Hieronder vind je de video: 

Reacties
Categorieën