Oefeningen voor onafhankelijkheid bij drummen

Oefeningen voor onafhankelijkheid bij drummen

Als je op een verjaardagsfeestje of op het werk zegt dat je drumt, dan hoor je vaak dezelfde soort reactie: “Dat lijkt me zo moeilijk, dat je alle 4 je ledematen onafhankelijk van elkaar moet gebruiken”. En dat klopt. Daar kun jij als drummer natuurlijk mee pronken. Als drummer bezit je nou eenmaal deze bovennatuurlijke kracht!

Nu even zonder gekheid. Het is natuurlijk lastig om alle 4 je ledematen onafhankelijk van elkaar de gebruiken. Maar, deze skill kan iedereen leren! Vandaar dat ik je deze video uit het membership wil laten zien. In deze video leg ik je een basisoefening uit waarmee je heel snel je onafhankelijkheid kunt trainen.

Waarom je onafhankelijkheid trainen?

Het zal je vast bekend voorkomen. Als je begint met drummen en je moet de bassdrum spelen, dan ben je geneigd om ook je rechterhand te gebruiken. Dat komt omdat je je ledematen nog niet onafhankelijk een bepaald drumpatroon hebt leren spelen. En een drummer kan niet zonder onafhankelijkheid. Anders kun je simpelweg geen beats leren. Daarom wil ik je nu graag de basis laten zien van onafhankelijkheid.

 

Hoe oefen je je onafhankelijkheid bij drummen?

De basis is heel eenvoudig. Op de eerste en derde tel speel je een bassdrum en op de tweede en vierde tel een hihat (met je voet). Daaroverheen speel je heel basic snaredrum-patronen.

De patronen die ik in het filmpje laat zien zijn vrij basic. Je kunt natuurlijk ook je eigen patronen verzinnen. Of combineer het met je toms!

Over de schrijver
Henk Janssen
Door

Henk Janssen

op 17 Feb 2018

Prima oefening voor beginnende drummers, zoals ik. Duidelijke uitleg. Goed te volgen.

Thomas Goudswaard
Door

Thomas Goudswaard

op 25 Nov 2018

Hoi Henk, Bedankt voor je reactie! Ik hoop dat de rest van de website je ook verder zal helpen om een betere drummer te worden!

Reactie plaatsen