Drummende muppet

De drummende muppet is beter bekend als “animal” van het populaire tv-programma “the muppets”. Hij is de drummer van de band die in de tv-show de muziek verzorgt (Dr. Teeth and the electric mayhem). Ook komt hij voor in de film en series van the muppets.

Achter het drumstel gaat Animal helemaal los. Vandaar dat hij vaak vastgeketend zit aan zijn drumstel, om hem enigszins op zijn plek te houden. Zijn gescheurde kleren en interesse voor vrouwen en muziek zijn stereotyperend voor een rockster. Als hij wat zegt zijn het vaak enkele woorden die hij schreeuwt. Echte volzinnen zul van hem niet horen.

Het gerucht gaat dat Keith Moon (ex-drummer van The Who) de inspiratie was voor het energieke en wilde spel van Animal. Animal werd door Frank Oz gespeeld en gesproken. Nadat hij meer tijd wilde steken in zijn carrière als regisseur hebben anderen zijn taak als Animal-speler overgenomen.

Animal drummer

Zoals gezegd is Animal een wilde achter het drumstel. Op video’s van The Muppet show is dit ook goed te zien. De volgende video is wat nieuwer, maar je ziet nog steeds de wilde haarbal losgaan op het drumstel. Stilzitten is er niet bij. Check onderstaande video:

Ook bekend is de drumbattle met Buddy Rich. Ze dagen elkaar uit en spelen steeds meer en sneller. Tot op een gegeven moment Buddy Rich helemaal los gaat. Animal kan dit niet hebben en uit zijn frustratie op Buddy Rich. Maar vooral de eindsolo van Rich is indrukwekkend. De crash en snaredrum hebben het zwaar in deze video. Als je je afvraagt waarom hij zijn drumstok zo ‘raar’ vasthoudt, hij speelt traditional grip.

Tot slot is de drumbattle tussen Dave Grohl en Animal erg bekend. Dave Grohl is nu natuurlijk bekend als leadzanger van the Foo Fighters, maar hij kan ook erg goed drummen. Dit is ook te zien in onderstaande drumbattle:

Over de schrijver
Reactie plaatsen