3 Dingen die je moet weten als je wilt leren drummen

3 Dingen die je moet weten als je wilt leren drummen

Is drummen iets voor jou? Je hebt wellicht een concert bezocht en je wilt kunnen wat die drummer kan. Of je zit de hele dag op de tafel te tikken met je handen en hebt van collega’s of familie gehoord dat je eens drumlessen moet overwegen. Of misschien heb je een compleet andere reden waardoor jij enthousiast bent geworden over drummen. Kortom, je wilt leren drummen. De eerste stap heb je al gezet door drummenonline te bezoeken, maar ik wil je nog wat extra dingen vertellen die je moet weten voordat je begint met drummen. Er bestaan namelijk de nodige misverstanden over drummen, en die wil ik middels deze blog de wereld uit helpen.

Veruit de drie dingen die mij het meest gevraagd worden, gaan over de prijs van een goed drumstel, de leeftijd waarop je moet beginnen om goed te worden en of je enige muzikaliteit in je moet hebben om te leren drummen.

Heb ik een (duur) drumstel nodig?

Ten eerste, je hebt sowieso geen DUUR drumstel nodig om te leren drummen. Sterker nog, ik raad het je af. Mocht je na een tijdje toch niet verder willen met drummen, dan heb je een duur drumstel gekocht waar je niks meer mee wilt doen. Natuurlijk kun je spullen vrij makkelijk weer op marktplaats verkopen, maar het is toch zonde van de tijd en moeite.

Meer tips voor het kopen van een drumstel? In deze blog geef ik je veel meer informatie!

money-finance-wealth-currency-68148

Maar ik ga er natuurlijk vanuit dat je wél door wilt gaan met drummen. Is goedkoop dan geen duurkoop? Nee, op een goedkoop drumstel kun je prima leren drummen. Ik heb zelf ook op een heel basic drumset leren drummen. En als je begint met drummen is het al gaaf genoeg als je je eerste drumbeats leert spelen. Een goedkoop of duur drumstel is in die fase totaal niet van belang. Dus, mocht je de aanschaf van een drumstel overwegen, ga dan voor een wat simpelere drumset en ga naar een drumspeciaalzaak om goed advies in te winnen. Je kunt later je drumstel altijd nog van een upgrade voorzien door bijvoorbeeld een mooie nieuwe snaredrum of een betere set bekkens te kopen.

Drummen zonder drumstel

Sterker nog, voor je eerste oefeningen van drummen heb je niet eens een drumstel nodig. Je kunt namelijk heel veel spelen op je schoot, op tafel of op een kussen met je eigen handen of drumstokken. Mocht je hier meer over willen weten, kijk dan even HIER voor je eerste echte oefeningen.

Ben ik te oud om te leren drummen?

Absoluut niet. Het is misschien een cliché, maar je bent natuurlijk nooit te oud om te leren. Ik ben zelf op redelijk jonge leeftijd begonnen met drummen, en heb ook veel andere cursisten gesproken door de jaren heen, en de leeftijden verschillen echt enorm. Drummen is ontzettend leuk om te doen, ongeacht hoe jong of oud je bent. Laat je leeftijd je dus niet weerhouden van het oppakken van een nieuwe hobby 🙂

Hoe langer je tegen jezelf blijft zeggen dat je te oud bent om te drummen, hoe langer je je hobby uitstelt. Ik daag je daarom uit om de stap te wagen om te leren drummen. Bekijk wat lessen die ik voor je heb klaarstaan, zoals de oefeningen die je zonder drumstel kan spelen of deze single stroke workouts.

pexels-photo-241687

Moet ik muzikaal zijn om te leren drummen?

Ik hoor mensen ook wel eens zeggen dat je talent moet hebben als je wilt leren drummen. Hier ben ik het absoluut niet mee eens. Talent is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, maar het is geen vereiste om te leren drummen. IEDEREEN kan leren drummen. Net als dat iedereen kan leren lezen en schrijven. De vraag of je muzikaal moet zijn om te leren drummen zegt mij daarom niet zoveel. Tuurlijk, de ene persoon zal bepaalde aspecten sneller oppakken dan de ander, maar wat maakt dat uit? Uiteindelijk heeft iedereen zijn of haar eigen doel voor ogen als hij of zij iets leert. En het maakt dan niet uit hoeveel je daarvoor moet oefenen. Ik ben ervan overtuigd dat je muzikaliteit kunt leren. Voordat ik begon met drummen luisterde ik nauwelijks naar muziek. ik zette nooit uit mezelf muziek op en ik had er niks mee. Laat staan dat ik wist hoe ik bepaalde drumstukken in een lied kon inpassen. Toch heb ik dit geleerd. Vergelijk het maar eens met het spreken van een taal. Iedereen kan praten, terwijl niet iedereen een talenknobbel heeft.

Iedereen kan leren drummen

Hoeveel je ook hebt getwijfeld, ik daag je uit om de stap te zetten om te leren drummen. Ik heb de afbeelding van het ruimteschip gekozen als symbool om te starten en voor jou is het ook tijd om je drumcarrière te lanceren. Je hebt er straks een ontzettend gave en creatieve hobby bij. En drummen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Over de schrijver
Stefaan Dewitte
Door

Stefaan Dewitte

op 10 Apr 2019

Bedankt voor deze fantastische post die heel behulpzaam is voor mij. Ik zou graag je mening willen vragen. Ik las op https://allesoveralles.com/ over hoe je drums kan stemmen, kan je hiervoor een cursuus of een apparaat aanbevelen of ergens waar ik daarvoor meer gedetaillerde info over kan vinden ? Bedant, Stefaan

Rene
Door

Rene

op 06 Feb 2021

Wat een absoluut waardeloos verhaal dit. Allemaal open deuren dus hier schiet niemand iets mee op. Waardeloos!

Reactie plaatsen