Gretsch

Gretsch LogoGretsch is een Amerikaanse fabrikant van slagwerkinstrumenten. Ze produceren ook versterkers en gitaren. Het bedrijf is vooral bekend vanwege hun drumstellen.

 

Oprichting van Gretsch

Friedrich Gretsch is de oprichter van het bedrijf. In 1883 is hij begonnen in een klein winkeltje in de wijk Brooklyn. Hij is daar in zijn winkeltje begonnen met het verkopen van drumstellen en wat percussie. In 1895, nog voordat het bedrijf groot werd, overleed Friedrich plotseling. Zijn zoon heeft toen het bedrijf overgenomen en voorzag het bedrijf in de jaren daarna van een flinke kwaliteitsimpuls.

Het bedrijf is altijd binnen de familie gebleven, totdat Baldwin om de hoek kwam kijken. De overname door dit bedrijf was geen goede zet en leidde zelfs tot een productiestop in de jaren 80. Daarna kwam het bedrijf weer in de familie Gretsch terecht.

De beste tijd had het bedrijf zo rond de jaren 50, toen de rock 'n roll groot werd. Het bedrijf staat vandaag de dag nog steeds als het bedrijf dat 'ouderwetse' drumstellen produceert. Ook op hun website (niet de webshop) grijpen ze duidelijk terug op 'vroeger'.

Bekende Gretsch drumstellen

Vandaag de dag is Gretsch nog steeds een van de grootste en bekendste drummerken ter wereld.

Enkele bekende series zijn:

Reactie plaatsen