Tama

Tama-drums-logo

Tama is een Japans muziekinstrumentenbedrijf. De productie van de modellen is verdeeld over twee plekken. De duurste modellen worden ontwikkeld en geproduceerd in Seto (Japan) en de goedkopere modellen en de hardware van Tama worden in Kanton (China) gemaakt. Het opvallende is dat bijna alle Tama series het woord 'star' in de naam hebben. Dat komt omdat de familienaam van de oprichter (Hoshino) in het Engels "star field" betekent.

tijdlijn

Het merk is begonnen met de productie van trommels. Dit gebeurde in de dochteronderneming Tama Seisakusho. Deze fabriek was in eerste instantie vooral gericht op de productie van gitaren en versterkers, maar uiteindelijk groeide de productie van drums dusdanig dat de topmerken Imperial Star en Royal Star goed concurreerden met de Amerikaanse markt. Tama was oorspronkelijk gericht op de bouw van goedkopere drumstellen, maar wordt vandaag de dag ook door professionals gebruikt vanwege de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Bekende Tama drummers

Keith Harris (Black Eyed Peas) speelt op een Starclassic Bubinga set met bassdrum, Starphonic Brass snaredrum, vier toms en een stel bekkens.

[caption id="attachment_848" align="alignnone" width="350"]Keith Harris Keith Harris Starclassic Bubinga[/caption]

Billy Cobham, een van 's werelds bekendste drummers, speelt op een Star Bubinga set. Deze is afgewerkt in antiek wit en hardware in chrome.

[caption id="attachment_849" align="alignnone" width="350"]Billy Cobham Billy Cobham Star Bubinga antiek wit[/caption]

John Dolmayan (System of a Down) speelt op een Starclassic Performer Maple. Zijn drumkit is afgewerkt in white silk met een diamond patroon. Hij gebruikt een bassdrum, zijn eigen John Dolmayah Signature snaredrum en vijf toms.

[caption id="attachment_850" align="alignnone" width="350"]John Dolmayan John dolmayan tama drumkit[/caption]

Tama drumstellen

Het nieuwe vlaggenschip van Tama is de STAR series. De drumset is verkrijgbaar als STAR Bubinga, STAR Maple en STAR Walnut. Handgemaakt en met gedetailleerde afwerking biedt de STAR series genoeg opties voor de professionele drummers. Het is een verbeterde versie van de Starclassic series. De STAR series heeft namelijk net wat andere diktes, andere afwerking en andere bevestigingen. Daarmee is deze serie het nieuwe topmodel van het merk.

De Superstar Hyperdrive series biedt meer power in het spel. Je vindt deze drumsets dan ook vooral in de rock- en metalscene. Waar de STAR series een meer allround geluid geeft, wil de Superstar Hyperdrive groots en meedogenloos klinken. De grote drums bieden een groots geluid, zeker met de meegeleverde Power Craft II drumheads.
Reactie plaatsen