Zildjian

Zildjian-Logo

Zildjian is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van bekkens. Het bedrijf kent zijn oorsprong in Istanbul en is opgericht door Avedis Zildjian in het Ottomaanse rijk. Het is zelfs het oudste familiebedrijf van Amerika. Tegenwoordig is Zildjian een van de grootste en bekendste producenten van bekkens.

Geschiedenis

De eerste bekkens werden door Avedis gemaakt in 1623. Hij wilde normale metalen veranderen in goud. Hij creëerde een bepaalde legering die muzikale geluiden produceerde, zonder dat deze scheurde. Uiteindelijk begon hij het bedrijf in 1623. Het geheime ‘recept’ van de bekkens is lang geheim gebleven en traditiegetrouw mocht alleen de opvolger van de eigenaar de exacte samenstelling van de bekkens weten.

In 1908 verhuisde te toenmalige eigenaar naar Boston. Hij tekende daar een contract om zijn bekkens bij drumstellen van GRETSCH te leveren. De namen ride, crash, splash en hi-hat komen van Zildjian vandaan.

 

Bekende Zildjian series

De bekendste series zijn de A-family (helderder) en de K-family (ruiger). Andere series zijn:
  •  de GEN16 series (akoestisch-elektrisch)
  • de FX series (kleurrijk)
  • de S-family (divers)
  • de Z-family (helder en scherp)
  • L80 low volume series (zacht)

 

Waar koop je Zildjian bekkens?

Het is een van de grootste en bekendste bekkenmerken ter wereld. Je zult ze daarom in elke muziek- en drumzaak vinden. Let er wel op dat de bekkens vrij duur zijn. Voor die prijs krijg je dan wel kwalitatief zeer goede bekkens. Hier vind je een lijst vol met bekkens van het merk.
Reactie plaatsen