Pearl

pearl-drums-logo

Pearl (Pearl Musical Instrument Company) is een Japans merk, opgericht door Katsumi Yanagisawa. Pearl is begonnen met het produceren van muziekstandaards, maar heeft later de productie uitgebreid naar drumstellen, bekkens, percussie en marchinginstrumenten. Onder leiding van de zoon van de eigenaar heeft Pearl in 1966 hun eerste professionele drumstelserie op de markt gebracht onder de naam "President Series". Je kunt de verschillende series op de website van het merk vinden

Bekende Pearl drummers

Mike Coolen (Nederlands) is de drummer van Within Temptation en nog enkele side-projects. Zijn genre is dus metal. Hij is in eerste instantie gevraagd als percussionist bij de band, om de drums te ondersteunen. Later is hij nogmaals gevraagd met de band mee te spelen, maar dan als drummer.

Norman Bonink is de drummer van Bløf. Natuurlijk kent de band gigantische successes in Nederland. Daarnaast is Norman ook betrokken bij vele side-projects. Als opvolger van de in 2001 overleden drummer Chris Götte heeft Norman met Bløf het heerlijke album Umoja (2005) opgenomen. Hierop staan ook fijne drumnummers als Mens (speeltip!)

Ook Mike Mangini speelt op Pearl. Hij heeft gespeeld bij Steve Vai en Annihilator, maar is echt bekend geworden sinds hij het stokje heeft overgenomen van Mike Portnoy bij Dream Theater. op Youtube zijn tal van filmpjes te vinden van zijn spel. Het meest fascinerende is misschien wel de documentaire over de audities voor de band Dream Theater. Enkele topdrummers komen auditie doen voor de band, waaronder Mangini. Zijn gedisciplineerde manier van studeren maakt eventjes plaats voor een intense blijdschap wanneer hij te horen krijgt dat hij de nieuwe drummer van Dream Theater is geworden. Hij laat zien dat je nooit klaar bent met leren drummen.

Pearl drumstellen

Een boegbeeld voor Pearl is de Reference series. Deze serie is voor de echt professionele drummer, zeker gezien het prijskaartje. Ketels uit deze serie zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, van verschillende houtsoorten en in verschillende 'finishes'.

De wellicht meest bekende serie is de Export Series. Deze gangbare serie is voor het grote publiek bestemd. Volgens de website is Export zelfs 30 jaar lang de best verkopende drumserie van de wereld geweest. En nog steeds kent iedereen deze serie. Uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren en composities.

 

 
Reactie plaatsen