Ludwig

ludwig-drums-logo

Ludwig is een Amerikaans bedrijf en tevens een van de oudste bedrijven op het gebied van slagwerk. Ook is Ludwig de uitvinder van het pedaal waarmee je de bassdrum bespeelt.

De Accent Serie is een van de goedkopere modellen, maar Ludwig staat vooral bekend als een van de duurdere drummerken. Op de website van Ludwig is overigens een uitgebreide tijdlijn te vinden over de levensloop van het bedrijf van 1909 tot nu.

Het bedrijf verkoopt zowel complete drumkits als losse snaredrums en accessoires. Ludwig heeft over het algemeen een traditioneel klassieke look.

Bekende Ludwig drummers

Ringo Starr behoeft natuurlijk geen verdere uitleg. Als (een van de) bekenste drummer(s) van de wereld is hij een voorbeeld voor vele anderen. Ondanks dat critici soms beweren dat het niet de meest flamboyante drummer was/is, heeft zijn manier van spelen een ongekende invloed gehad op alle hedendaagse (pop)muziek.

Starr drumt op een Legacy Maple Custom Silver Mist w/Black Galaxy Stars Inlayed.

Tim van Delft, De Staat. De Nederlandse beukband. Deze unieke band speelt heel aparte muziek. Het is zeker geen metal, maar het is ook verre van gangbare popmuziek.

Franklin Vanderbilt is de drummer van Lenny Kravitz. Lenny heeft vele hits die regelmatig op de radio te horen zijn. Franklin is de 2 meter lange en charismatische drummer van de wereldartiest.

John Bonham. Het voorbeeld voor menig (rock)drummer. Als drummer van de band Led Zeppelin heeft Bonham een gigantische invloed op hedendaagse bands. Zijn karakteristieke transparant-oranje drumstel met enorme bassdrum, samen met zijn ongelooflijke muzikale gevoel en uitmuntende breaks maken hem een van de beste drummers ooit.
Reactie plaatsen